Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadegörelsen med luftvapen fortsätter – busskurer fördärvade i Kullabygden

I fredagskväll utsattes samtliga busskurer mellan Mölle och Strandbaden för skadegörelse. Precis som i fallen med bilarna tros någon åka omkring med ett luftvapen.

Nyhamnsläge var en av orterna där rutorna i busskurerna skjutits sönder i fredagskväll.Bild: Privat
Problem med skadegörelse med luftvapen fortsätter. Under enbart natten mot torsdagen utsattes ett 20-tal bilar på olika ställen i Kullabygden.
Även busskurer i Viken och Höganäs utsattes för liknande behandling.
I fredagskväll utsattes samtliga busskurer mellan Mölle och Strandbaden för beskjutning. Flera rutor i kurerna var krossade. Det hela tros ha skett inom loppet av 15 minuter – mellan klockan 21.45 och 22.
– En privatperson har uppgett att det måste ha skett då. Innan dess fanns inga skador. Men klockan 22 var busskurerna utsatta, säger Richard Glantz, polisens presstalesperson i NV-Skåne.
Händelsen med busskurerna rubriceras som grov skadegörelse.
I helgen verkar dock inga bilar har utsatts. Den senaste anmälan som gjorts rör en bilägare på Jonstorpsvägen som fick skador på en vindruta någon gång mellan torsdag klockan 21 och fredag 09.
Läs också Mer än 20 bilar utsatta i Kullabygden
Läs också Luftvapendåden fortsätter – både lastbilar och personbilar utsatta
Gå till toppen