Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bakluckeloppis i Findus gamla lada

Bjuv har fått en ny loppis där prylarna bjuds ut direkt från bilarnas bakluckor – men under tak. Bakom Loppisladan står en Bjuvsfamilj som ville ha ett gemensamt projekt.

I Loppisladan ska det ordnas bakluckeloppis året om. Verksamheten startade i månadsskiftet.Bild: Emelie Hasanof
– Vi har haft flera samtal genom åren om något vi skulle vilja göra, säger Pernilla Hasanof, som driver Loppisladan tillsammans med sina föräldrar, barn och syskon.
Hon bor egentligen i Alabama, USA, men är emellanåt i uppväxtorten Bjuv och hälsar på. Ladan på Sellebergavägen i Bjuv har längre tillbaka använts av Findus. Nu hyser den en bakluckeloppis, en verksamhet som brukar vara utomhus sommartid.
– Jag har både stått och sålt på loppisar och själv varit ute och letat. Tanken är att man ska kunna köra in med bilen och stå inomhus och sälja i skydd från väder och vind. Det finns en stor port i båda ändar och bilarna kommer in utan problem, säger Pernilla Hasanof som själv är en stor vän av loppisar.
– Just det här med att återbruka saker är viktigt. Sedan är det också så man kan hitta något unikt.
Loppisladan öppnade i månadsskiftet och har öppet varannan helg. Lördag-söndag 12-13 oktober är det dags igen.
– Vi ska försöka fixa så att det finns ett par platser med bord, för dem som inte har bil.
Avsikten är att hålla i gång året om.
– Vi har tänkt att försöka få till en julmarknad och också ha en avdelning med hantverk, säger Pernilla Hasanof.
Gå till toppen