Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bakluckeloppis i Findus gamla lada

Bjuv har fått en ny loppis där prylarna bjuds ut direkt från bilarnas bakluckor – men under tak. Bakom Loppisladan står en Bjuvsfamilj som ville ha ett gemensamt projekt.

I Loppisladan ska det ordnas bakluckeloppis året om. Verksamheten startade i månadsskiftet.Bild: Emelie Hasanof
– Vi har haft flera samtal genom åren om något vi skulle vilja göra, säger Pernilla Hasanof, som driver Loppisladan tillsammans med sina föräldrar, barn och syskon.
Hon bor egentligen i Alabama, USA, men är emellanåt i uppväxtorten Bjuv och hälsar på. Ladan på Sellebergavägen i Bjuv har längre tillbaka använts av Findus. Nu hyser den en bakluckeloppis, en verksamhet som brukar vara utomhus sommartid.
– Jag har både stått och sålt på loppisar och själv varit ute och letat. Tanken är att man ska kunna köra in med bilen och stå inomhus och sälja i skydd från väder och vind. Det finns en stor port i båda ändar och bilarna kommer in utan problem, säger Pernilla Hasanof som själv är en stor vän av loppisar.
– Just det här med att återbruka saker är viktigt. Sedan är det också så man kan hitta något unikt.
Loppisladan öppnade i månadsskiftet och har öppet varannan helg. Lördag-söndag 12-13 oktober är det dags igen.
– Vi ska försöka fixa så att det finns ett par platser med bord, för dem som inte har bil.
Avsikten är att hålla i gång året om.
– Vi har tänkt att försöka få till en julmarknad och också ha en avdelning med hantverk, säger Pernilla Hasanof.
Gå till toppen