Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nio bilar har brunnit – polisen efterlyser vittnen

Inom loppet av två dygn har nio bilar eldhärjats i Landskrona. Nu söker polisen efter vittnen till de anlagda bränderna.

Klockan 03.46 i söndags kom det första larmet. På Silvergården hade okänd förövare tänt eld på parkerad bil och eldsvådan skadade även två bilar som stod intill.
Fem bilar eldhärjades av den anlagda branden på Silvergårdens parkeringsplats.. Bild: Andre TajtiBild: Andre Tajti
Sent måndag kväll var det dags igen. Strax före midnatt fick man larm om en bildbrand på Artillerigatan och fem minuter senare brann det återigen på en parkering i Silvergården.
Här var det tre bilar som brann men spridningsrisken till bilarna intill var stor.
Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka. När de var klara visade det sig att ytterligare två bilar skadats av den anlagda branden.
Den här utbrända bilen på Artillerigatan är ett av nio fordon som förstörts av den senaste tidens anlagda bränder.Bild: Mikael Brandt
Polisen rubricerar bränderna som skadegörelse och har i nuläget inga spår efter förövarna. Närmast hoppas man på hjälp från allmänheten
– Vi vill komma i kontakt med alla som sett personer röra sig i området, säger polisens pressinformatör Jimmy Modin.
Läs också Flera bilbränder på olika platser i Landskrona
Läs också Tre bilar brandskadades i Landskrona
Gå till toppen