Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu har Åstorp två nattvandringsgrupper

I slutet av september startade en ny grupp av nattvandrare upp i Åstorp. Nu finns det en grupp med röda jackor och en med gula ute på gatorna i kommunen.

I slutet av september hade Nattvandrarna i Åstorp sitt första uppstartsmöte och sedan dess har det blivit en del turer på byn.
– Jag har bara varit med en gång när vi vandrat. Då gick vi omkring och pratade med ungdomarna och hade med oss både bullar och godis och ungdomarna kom och snackade med oss. Så det var trevligt, säger Tommy Löfvenhamn som varit med och startat upp Nattvandrarna i Åstorp.
Nattvandrarna är en ideell förening som har grupper utspridda i hela Sverige. De bär gula jackor och rör sig ute på gatorna för att skapa extra trygghet. I Åstorp finns sedan tidigare en annan grupp nattvandrare från Nattvandring.nu, som är en stiftelse med samma syfte fast röda jackor.
Idag finns inget samarbete mellan de båda grupperna.
– De har sin organisation och går där de vill gå. Det behövs vuxna ute och vi ville starta upp en grupp till, säger Tommy Löfvenhamn.
De gula nattvandrarna rör sig både i Åstorps tätort och i Hyllinge. De röda rör sig i Åstorps tätort.
– Grupperna har inget samarbete med varandra men vi är rörande överens om att det behövs vuxna ute, säger Kerstin Nilsson från gruppen för nattvandring.nu.
Gå till toppen