Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen stoppade protester i Algeriet

En man grips av polisen i samband med demonstrationen som stoppades.Bild: STR/AP/TT
Polisen i Algeriets huvudstad Alger har för första gången stoppat en av de regimkritiska studentdemonstrationerna som hålls varje tisdag sedan i februari, enligt reportrar och vittnen.
Ett torg i centrala Alger stängdes av, och polisen grep minst 14 personer i samband med att demonstranterna avvisades från platsen, enligt en aktivistgrupp.
”Polisbrutaliteten nådde nivåer som inte skådats sedan demonstrationerna inleddes, enligt flera studenter”, skriver tidningen El-Watan.
Flera journalister, aktivister och framträdande personer som motsätter sig presidentvalet den 12 december har gripits på sistone.
Valet ska utse en efterträdare till den tidigare presidenten Abdelaziz Bouteflika som tvingades avgå i april efter omfattande protester. Men motståndarna till valet kräver politiska reformer och att personer som tillhörde den tidigare regimen avgår innan ett val kan hållas, däribland den kvarvarande arméchefen Ahmad Gaïd Salah.
Gå till toppen