Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slovakiska stjärnan hyllar Sverige

Dominika Skorvánková lyfts fram som det största hotet mot en svensk seger i EM-kvalet i kväll. Men slovakiskan är ödmjuk inför matchen mot VM-bronsmedaljörerna. ”Det är ett fantastiskt lag”, säger Bayern Münchenstjärnan.

Bayern München-mittfältaren Dominika Skorvánková (till vänster) är lagkapten för Slovakien i kvällens EM-kvalmatch mot Sverige. Arkivbild.Bild: Joan Monfort/AP
Slovakien har inlett kvalet till fotbolls-EM 2021 bra. Efter en knapp förlust mot Island i september vann laget borta mot Lettland med 2–1 i fredags.
Men att möta Sverige på Gamla Ullevi i kväll blir något helt annat, konstaterar lagkaptenen Dominika Skorvánková. Inte minst eftersom det väntas komma uppemot 10 000 åskådare.
”Det kommer att bli ett helt annat spel än mot Lettland. De kommer säkert att sätta press på oss redan från början”, säger mittfältaren till det slovakiska fotbollsförbundets webbplats.
”Det är ett fantastiskt lag, både taktiskt eller fysiskt, så det kommer att bli en stor utmaning för oss”.
Samtidigt lyfts just Skorvánková fram som ett av hoten mot Sverige, både av förbundskapten Peter Gerhardsson och av Amanda Ilestedt, som är klubbkompis med slovakiskan i Bayern München.
– Hon är väldigt duktig. En bra passningsspelare som är skicklig med bollen, och hon är tuff i närkamperna, säger Ilestedt.
– Det blir viktigt, tror jag (att hålla koll på just henne). Sedan är det inte en spelare som gör ett lag, men det blir en av spelarna som vi måste hålla koll på.
Gå till toppen