Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskilsbackens framtid oviss efter svåra skadan

Filip Svensson tänkte att han skulle slå sig in i Eskilsminne genom att prestera i division 3. Sen kom smällen och nu är framtiden oviss.
– Det har varit en påfrestning mentalt, säger han.

Filip Svensson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter två division 1-inhopp i fjol blev Filip Svensson utlånad från Eskilsminne till Råå inför den här säsongen. Där var tanken att backen, som är född 1998, skulle ta en nyckelroll och i början av året hyllades han av den dåvarande tränaren Solo Hammar för sin karaktär.
Men facit blev bara sju matcher i division 3. Den 24 maj, i derbyt mot Högaborg på Harlyckan, ådrog han sig en spricka i ena smalbenet och så sent som i förra veckan gjorde han sin första ordentliga fotbollsträning efter smällen.
– Tanken var att bli utlånad, prestera och bli ännu bättre. Det har varit tungt i vissa perioder, det ska jag inte sticka under stolen med, säger han.
Läs också Nykomlingens tränare hyllar lånet från Eskilsminne
Filip Svensson pluggar strategisk kommunikation, men har kvar sina ambitioner om att kunna klättra i fotbollens seriesystem.
– Det har varit en påfrestning mentalt och har gett mig nya perspektiv. Jag ska inte säga att jag har blivit en bättre fotbollsspelare, men jag har varit tvungen att försöka tänka på annat och se andra perspektiv än att bara spela fotboll. Med gips och kryckor har jag varit begränsad, säger han.
Filip Svensson efter smällen på Harlyckan den 24 maj.Bild: MATHILDA AHLBERG
Kontraktet med Eskilsminne går ut den 30 november. Filip Svensson har ingen aning om var han spelar nästa säsong.
– Det är mycket oklart. Säsongen blev inte som tänkt, jag har ingen statistik att kunna bygga ett cv på efter det här året. Det raka svaret är att jag överhuvudtaget inte vet, säger han.
Har du kontakt med Eskilsminne?
– Nej, inte på rak arm. Vi har försökt komma i kontakt med varandra sedan säsongen med Råå tog slut, sen har jag respekt för att de är i en viktig del av sin säsong.
Har du och Råå pratat framtid?
– Jag har pratat med Magnus Jönsson som är sportchef. Han är nöjd med vad jag har kunnat prestera, hur jag är som person och vad jag har bidragit med till laget. Han tycker att jag har varit en viktig del där, men vi känner båda respekt för att ta första steget med Eskilsminne och sen utgå från det.
Gå till toppen