Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöbo misstänkt för krigsförbrytelse

Thomas Ahlstrand, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
En man i Malmö utreds för misstänkt krigsförbrytelse eller brott mot mänskligheten i Syrien, rapporterar SVT Nyheter Skåne.
Mannen, som är född 1996, är inte frihetsberövad.
– Misstankegraden är inte tillräckligt stark och misstanken är inte tillräckligt konkret, säger Thomas Ahlstrand, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till TT.
Mannen ska ha varit i Syrien under större delen av 2017 och det finns anledning att tro att han kan ha deltagit i strid där, enligt åklagaren. Trots att brottsmisstanken gäller händelser i Syrien tror åklagaren att det ska gå att utreda från Sverige.
– Det finns väldigt mycket information om vad som har hänt i Syrien tillgänglig i allmänna och särskilda källor. Det finns källor som kan användas och det är inte förgäves innan man har prövat, säger Thomas Ahlstrand.
Gå till toppen