Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöbo misstänkt för krigsförbrytelse

Thomas Ahlstrand, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
En man i Malmö utreds för misstänkt krigsförbrytelse eller brott mot mänskligheten i Syrien, rapporterar SVT Nyheter Skåne.
Mannen, som är född 1996, är inte frihetsberövad.
– Misstankegraden är inte tillräckligt stark och misstanken är inte tillräckligt konkret, säger Thomas Ahlstrand, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till TT.
Mannen ska ha varit i Syrien under större delen av 2017 och det finns anledning att tro att han kan ha deltagit i strid där, enligt åklagaren. Trots att brottsmisstanken gäller händelser i Syrien tror åklagaren att det ska gå att utreda från Sverige.
– Det finns väldigt mycket information om vad som har hänt i Syrien tillgänglig i allmänna och särskilda källor. Det finns källor som kan användas och det är inte förgäves innan man har prövat, säger Thomas Ahlstrand.
Gå till toppen