Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skanska i Skåne varslar ”ett tiotal” medarbetare

Skanska har lagt ett varsel i Skåne då starttiden för några stora projekt flyttats fram.
–Vi kan inte gå ut med en siffra men det handlar om något tiotal yrkesarbetare, säger Staffan Andersson, regionchef på Skanska.

Det var i fredags som Skanska meddelade facket att bolaget lägger ett varsel som drabbar byggjättens medarbetare i Skåne. Det handlar om yrkesarbetare som snickare, murare och betongarbetare.
– Anledningen är att vi i vår region har en mindre produktion av bostäder och att starttiden för några stora projekt har flyttats fram. Det går inte att säga att detta är en generell nedgång, utan det är mer specifikt för Skanska i Skåne, säger Staffan Andersson som är chef för just husbyggande på Skanska region Syd.
Förhandlingarna med fackförbundet Byggnads drar igång närmaste månaden och Staffan Andersson vill inte gå ut med hur många personer det handlar om.
Bild: Janerik Henriksson/TT
– Det får vi se efter förhandlingarna men det handlar om något tiotal medarbetare.
Skanska har 1300 anställda i Skåne varav 550 inom just husbyggnation. Dessutom har bolaget, som alla byggbolag, i flera år lagt ut allt mer uppdrag på underleverantörer.
Drar ni ned på dessa också?
– Det är en rimlig gissning mot bakgrund av den minskade efterfrågan som vi ser. Vi vill ju naturligtvis i första hand behålla våra egna anställda så långt det är möjligt, säger Staffan Andersson.
Gå till toppen