Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra begärs häktade efter knivattack

Fyra män har begärts häktade misstänkta för inblandning i en knivattack i centrala Uppsala i början av september. Arkivbild.Bild: Susanna Persson Öste/TT
Fyra män har begärts häktade misstänkta för att vara inblandade i en knivattack i centrala Uppsala i början av september.
Då blev en bli med två män i prejad på Kungsgatan. Därefter knivskars de två männen i buken. De kunde själva ta sig till sjukhus.
I tisdags greps flera personer i Storvreta utanför Uppsala. Fyra av dem har nu begärts häktade för mordförsöken på Kungsgatan.
– De misstänkta gärningsmännen och offren känner varandra, de var inte några slumpvis utvalda personer, säger Thomas Forsberg, åklagare vid riksenheten för internationell och organiserad brottslighet, till Upsala Nya Tidning.
En femte person begärs häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. Häktningsförhandlingarna är tänkta att hållas under fredagen.
Gå till toppen