Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fria resor för 75-plussarna i Båstad orsakar för stort minus i kommunkassan

Beskedet från Båstads kommun är att det för tillfället inte finns utrymme för fria resor med kollektivtrafiken för personer som är 75 år och äldre.

De senaste åren har kommunala pensionärsrådet (KPR) kämpat för att äldre som är 75 år eller mer ska få åka gratis med kollektivtrafiken.
Efter att ha ställt en fråga till kommunstyrelsen meddelar ordförande Johan Olsson Swanstein (M) att det inte heller i den kommunala budgeten för nästa år finns utrymme för den typen av satsning.
Samtidigt är man i grunden positiv till förslaget och hoppas att kommunens ekonomiska situation längre fram ska medge att det kan genomföras.
Enligt skrivelsen till KPR befinner sig kommunen i ett mycket besvärligt ekonomiskt läge.
– Jag inser budgetläget likaväl som Johan Olsson Swanstein, säger KPR:s ordförande Lars Elofsson.
Han säger sig personligen inte ha förväntat sig något annat svar än det rådet nu fick, men vill samtidigt att frågan om fria resor hålls vid liv.
Lars Elofsson ser gärna att det införs en slags pensionärsrabatt liknande den som ungdomar har när de reser med kollektivtrafiken.
– Personligen tror jag mer på ett system med rabatterade resor.
Han ser det som viktigt för äldre att få en möjlighet att komma ut och röra på sig och träffa andra.
– Det är friskvård, säger Lars Elofsson.
Gå till toppen