Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu anmäls luftvapendåd mot hus i Kullabygden

Polisen har fått in ytterligare tre anmälningar om skadegörelse med luftvapen. Nu är det tre hus som utsatts. Ännu är polisen inte i närheten av att ha identifierat någon misstänkt.

Luftvapenattackerna riktar sig inte bara mot bilar. Nu har tre villaägare i Kullabygden polisanmält att man fått skador efter någon form av beskjutning på sina fönster.Bild: Britt-Mari Olsson
Polisanmälningar om attacker med luftvapen fortsätter att rulla in hos polisen. Under onsdagen kom tre nya anmälningar in som gäller skadegörelse.
Den här gången är det hus som är måltavlan.
Ägarna till ett hus längs Prästavägen utanför Höganäs har anmält att man utsatts någon gång mellan den 2 och 4 oktober. Detta upptäcktes dock först i efterhand. En person var hemma i huset när man hörde en smäll på kvällstid den 2 oktober. Två dagar efteråt upptäcktes ett mindre hål i fönstret och ännu senare upptäcktes att någon skjutit även mot ett fönster på ovanvåningen.
Någon gång under lördagen eller söndagen utsattes ett hus på Kullagatan i Höganäs. Även där fanns en skada efter vad anmälaren tror är luftvapen i ett fönster.
Under tisdagen eller onsdagen utsattes ett hus på Bränneslyckevägen utanför Brunnby. Där hittades en skada på en ruta i entrédörren.
Polisen tror att en del av anmälningarna beror på den mediala uppmärksamheten kring luftvapendåden.
– Det kan hända att folk börjar anmäla nu när det skrivits en del om detta. Men man tycker ju att någon borde ha en aning om vem det är som ligger bakom. Det är bara att komma med tips till oss, säger Åsa Emanuelsson, pressansvarig på polisen i NV-Skåne.
Ännu är polisen långt ifrån att ha löst fallen eller identifiera någon misstänkt. Man vet inte heller om det rör sig om samma gärningsman eller gärningsmän.
– Men jag hoppas att det bara är en konstellation som beter sig så här idiotiskt, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef.
Det är inte fråga om någon form av poängjakt mellan olika ungdomar?
– Vi har inte sett att det skulle vara något sådant. Men det är naturligtvis ett av spåren vi går på. När vi tittar på hela polisens region Syd så är det bara i de sex-sju NV-skånska kommunerna detta förekommer, säger Karim Ottosson.
Läs också Polischefen vädjar om vaksamhet efter luftvapenattackerna
Läs också Skadegörelsen med luftvapen fortsätter – busskurer fördärvade i Kullabygden
Läs också Luftvapendåden fortsätter – både lastbilar och personbilar utsatta
Gå till toppen