Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Varagårdsskolan efter hotet: ”Inte många som är oroliga”

Efter gårdagens stängning av en skola och flera förskolor i Bjuv är eleverna i skolan igen. Under dagen får de extra tid att prata om vad som hänt.

Det var efter att man hittat klotter med ett hotfullt budskap på Varagårdsskolan i går som skolledning tillsammans med polis tog beslutet att stänga under eftermiddagen. Men redan på kvällen bestämdes det att undervisningen kunde fortsätta på torsdagen.
– Då hade vi inga indikationer på att vi skulle göra vidare insatser, säger Karolin Molén, grundskolechef i Bjuvs kommun.
Polisen kommer dock att besöka Varagårdsskolan under dagen för en avstämning.
Men riktigt som vanligt blir inte skoldagen. Eleverna började dagen med information och fick sedan extra tid i klassrummen för att ställa frågor.
– Det blir med deras lärare i första hand, men vi har också utökad elevhälsa i dag med fler kuratorer.
Karolin Molén var själv på plats i morse.
– Stämningen var väldigt lugn. Eleverna har haft förhållandevis lite frågor. Jag gör inte bedömningen att det är många som är oroliga. Men skolan har över 500 elever, så det kan förstås vara någon. Men då finns det vuxna att prata med, säger hon.
Läs också Varagårdsskolan i Bjuv stängd efter hot om skjutning
Gå till toppen