Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippans kommun köper fler turer med buss 518

Det är svårt att resa kollektivt mellan Klippan och Ljungbyhed på kvällstid. Nu är det klart att kommunen får köpa till två turer.

För den som vill välja bussen före bilen mellan Klippan och Ljungbyhed har sena kvällar varit ett aber. Sista ordinarie bussturen från Klippan avgår 18.27 och sista från Ljungbyhed går 19.11.
Nu har Klippans tätort dessutom Sågen som erbjuder aktiviteter och har öppet till klockan 21. Utökningen har som huvudsyfte att göra det mjöligt för ungdomar att delta i aktiviteter i centralorten, enligt Klippans kommunalråd Hans-Bertil Sinclair (M).
– Jag har länge efterlyst utökade turer från Skånetrafiken men inte riktigt fått napp. Men nu har vi fått ett erbjudande om två utökade dubbelturer under vardagskvällarna, säger Hans-Bertil Sinclair.
Erbjudandet kom med kort varsel och efter samråd med Johan Petersson (S), förste vice ordförande i kommunstyrelsen tackade man ja. Priset för turerna är 198 000 kronor under ett tidtabellsår.
– Här hann vi inte ha någon politisk förankring. Men vi sa att nu gäller det att smida medan järnet är varmt, säger Hans-Bertil Sinclair.
Köpet innebär en extra tur från Klippan klockan 20.27 och från Ljungbyhed 20.45 samt en klockan 21.27 från Klippan och från Ljungbyhed 21.45.
De nya tiderna kommer gälla från och med 15 december och ett år framåt.
– Så får vi hoppas att det är så många som åker så att det blir en fast tur som inte vi behöver betala speciellt för.
Gå till toppen