Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hittarp åker ur – ÄFF missar kval

ÄFF vann med 2–1, men fick inte övriga resultat med sig. Hittarp spelar i division 3 nästa år medan ÄFF:s drömmar om avancemang gick i kras.

Hittarps Edis Agelius, som förra hösten åkte ur division 1 med ÄFF, deppar.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
ÄFF 2 (0)
Hittarp 1 (0)
Inför lördagens sista omgång i division 2 västra Götaland var Ängelholm tabelltrea med chansen på direktuppflyttning till division 1 eller kval. Risken fanns också att den före detta superettanklubben skulle parkera bortom tabellens mest åtravärda placeringar.
Lokalkonkurrenten Hittarp var på negativ kvalplats inför matchen. De hade också tre scenarion framför sig: degradering, ett ödesmättat kval eller säkrat kontrakt.
I den fjärde minuten sköt ÄFF:s vänstermittfältare Filip Pivkovski i utsidan av stolpen efter en läcker genomskärare från tekniskt skicklige Alexander Engholm.
Men de första 45 minuterna handlade mest om speakerns resultatrapportering från övriga matcher. Det stod snabbt klart att Qviding skulle ta hand om seriesegern. Efter en kvart gjorde Göteborgslaget 3–0 mot Eslöv.
Hittarp skakades av IFK Malmös frammarsch mot Ullared. Malmö, som inför omgången låg två poäng bakom Hittarp, hade ledningen med 4–0 efter första halvlek och därmed var Hittarp tvunget att vinna för att inte åka ur.
Ängelholms Edvin Nilsson efter en missad målchans.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
ÄFF-tränaren Roar Hansen var inte nöjd med hemmalagets första halvlek inför över 400 åskådare. Direkt till andra halvlek kom ett dubbelbyte: Marcus Eriksson klev av och ersattes av Rasmus Strandberg som tog plats som mittback. Björn Westerblad klev upp på innermittfältet. Och Stephan Olsson kom in i stället för Philip Comnell på forwardspositionen.
I den 56:e minuten fick Stephan Olsson ett gyllene läge i straffområdet, men nicken gick tätt utanför.
ÄFF började trycka på framåt och i den 59:e minuten tog Filip Pivkovski med sig bollen med bröstet och sköt på halvvolley – i underkanten av ribban. Sekunderna senare sköt Edvin Nilsson ett pressat skott en bit utanför bortre stolpen.
I den 65:e minuten bytte Hittarp in comebackande Jonathan Olsson och lånet från Eskilsminne, Oliver Åkerman. Mikael Berglund Bengtsson och David Stenblom utgick.
Två minuter senare bröt ett jubel ut på Ängelholms idrottsplats. Halmia hade tagit ledningen med 3–2 mot Olympic – och ÄFF klev upp på kvalplats med bättre målskillnad än Malmö-laget.
Strax därpå kvitterade Olympic och ÄFF halkade ner till tredjeplatsen.
I den 75:e minuten gjorde ÄFF ett byte: Edvin Nilsson klev av, Varbergslånet Axel Olsson kom in. Och Hittarp tog in Mikael David i stället för varnade Daniel Björnberg.
Här skjuter Ängelholms Alexander Engholm i stolpen.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Minuten efter det kom ytterligare en ramträff för ÄFF. Alexander Engholm sköt stenhårt i stolpen.
Sen tog det inte lång tid innan speakern annonserade att Olympic gjort 4–3.
Men ÄFF gjorde vad de kunde. I den 82:a minuten slog Filip Pivkovski en hörna som Stephan Olsson nickade i mål. Hittarp var då piskat att göra två mål.
I den 87:e minuten kom kvitteringen. En frispark från ytterzon skarvades in i mål i en tilltrasslad situation.
I den 89:e minuten gjorde ÄFF ett dubbelbyte: Anton Hallbäck och Alexander Engholm klev av, Gustav Harrysson och Lowe Ohlander sprang in.
Hittarps Oliver Åkerman deppar.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Sekunder senare hade Kamal Barny ett gyllene läge att skicka Hittarp till kval, men nicken gick över från nära håll.
I stället vann ÄFF matchen. I den 91:a minuten nickade Stephan Olsson in 2–1 och Hittarp var ett slaget lag.
Olympic vann med 5–3 och därmed var det två förlorande lag i Ängelholm. Hittarp spelar i division 3 nästa säsong, ÄFF stannar kvar i division 2.
Gå till toppen