Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Teaterförening snuvas på sista föreställningen: ”Vi skulle lägga ner med flaggan i topp”

Under söndagen skulle Båstads riksteaterförening arrangera sin sista föreställning. Nu meddelar Malmö opera att den ställs in på grund av sjukdom.

Föreställningen ”Vår bästa tid – en jubileumsturné” med Rickard Söderberg ställs in i Förslöv.Bild: Sören Vilks
Båstad riksteaterförening ska lägga ner verksamheten, och den sista föreställningen skulle hållits på Förslöv skola under söndagen. Men föreställningen ”Vår bästa tid – en jubileumsturné” med Malmö Opera som firar 75 år ställs nu in.
– Vi har tyvärr tvingats ställa in på grund av sjukdom, säger Torgny Nilsson, pressansvarig på Malmö opera.
Kommer föreställningen att genomföras på något annat datum istället?
– Nej det kommer den inte. Vi har försökt att hitta ett annat tillfälle och tittat på reservdagar, men det gick inte.
De som köpt biljetter till jubileumsföreställningen med bland andra operasångaren Rickard Söderberg kommer att få pengarna tillbaka.
– Det är förfärligt tråkigt när vi måste ställa in. Jag hoppas att vi kan komma förbi Förslövs skola någon annan gång med någon annan föreställning, säger Torgny Nilsson.
Båstad riksteaterförening kommer inte att arrangera någon annan föreställning nu när den som skulle bli den sista ställs in.
– Det är förstås extra sorgligt att det ställs in eftersom föreningen ska läggas ner. Vi skulle lägga ner med flaggan i topp, så det är tråkigt, säger Lill Santesson, vice ordförande i Båstad riksteaterförening.
Gå till toppen