Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bjuv hoppas kunna dela ut arkitekturpris i år

Förra året blev det ingen pristagare, på grund av för få nomineringar. I år har det hittills kommit in två. Sista datum att lämna in förslag till arkitekturpriset är 31 oktober.

Elisabeth och George Andreasson fick arkitekturpriset 2017, för varsam renovering av sin 1800-talsgård i utkanten av Billesholm.Bild: Britt-Mari Olsson
Arkitekturpriset är till för att inspirera och öka intresset för arkitektur och byggnadsvård i Bjuvs kommun. Förra året delades priset inte ut på grund av för få nomineringar. På måndagen hade två nomineringar till årets arkitekturpris kommit in, enligt byggnadsförvaltningen.
Det är ännu inte för sent att nominera – tiden går ut 31 oktober.
– Alla som bor i kommunen kan lämna förslag på pristagare, säger byggnadsnämndens ordförande Liselott Ljung (S).
Som kommuninvånare i Bjuv kan du skicka in din nominering, förslag på pristagare, till byggnadsnämnden.
Enligt riktlinjerna kan du nominera byggnader, anläggningar eller miljöer som färdigställts de senaste åren och som anses ha inneburit ett lyft för kommunen.
– Det kan vara både renoverade byggnader och nybyggnation, säger Liselott Ljung.
Vem eller vilka som får priset avgörs av en jury som består av presidiet i byggnadsnämnden samt tjänstemän från förvaltningen.
Senast arkitekturpriset delades ut var 2017. Då var pristagarna Georg och Elisabeth Andreasson som belönades för sin varsamma renovering av sin 1800-talsgård i utkanten av Billesholm. Paret hade bland annat återskapat ett vasstak på gården.
Andra byggnader som fått pris är Gustavsborgs gård (2004), utescenen i Billesholms Folkets park (2005) och Ekeby sparbank (2013).
Läs också Pris för varsam renovering av gård
Gå till toppen