Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Perstorps tekniska gymnasium klassas som teknikcollege

Att vara ett teknikcollege är en extra kvalitetssäkring av utbildningen och certifieringen utfärdas av Industrirådet. I förra veckan gick Perstorps tekniska gymnasium ut med att man uppnått kriterierna.

Ett nära samarbete med näringslivet och en utbildning som passar näringslivets kompetensbehov är några av kriterierna för att en teknisk gymnasieskola ska kunna bli ett teknikcollege.
– När vi tittade på det så var det inte så svårt att uppfylla de här kriterierna och vi hade redan många av dem. För utbildningen spelar det inte så stor roll, det är en kvalitetssäkring, säger Åsa Persson, rektor på Perstorps tekniska gymnasium.
Med certifieringen vet elever och arbetsgivare att utbildningen är bra, menar hon.
– Förutom Skolverkets mål så uppfyller ytterligare några mål, säger Åsa Persson.
Skolan har sedan tidigare ett nära samarbete med skolans ägare Perstorps AB och Åsa Persson ser ett behov av att visa eleverna vad det finns för jobb att söka efter utbildningen.
– Det är jättesvårt för företag att rekrytera personal. Det beror nog till stor del på att ungdomar inte vet vad det finns för jobb där ute och att många av jobben inom industrin är ganska kvalificerade, säger hon.
Gå till toppen