Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu ska uppbyggnaden av Ljungbyhedsskolan planeras

Sommaren 2017 brann en del av Ljungbyhedsskolan ner. Efter en utredning beslutade barn- och utbildningsnämnden att skolan skulle byggas upp igen. Nu börjar planeringen för det.

I slutet av juli 2017 brann den tillbyggda delen av Ljungbyhedsskolan ner. Idag har skolan paviljonger som ersättning.Bild: Emmalisa Pauly
Bara några månader efter att skolan brunnit ner beslutade barn- och utbildningsnämnden att man skulle bygga upp Ljungbyhedsskolan igen. I samma veva bestämde man att en ny förskola skulle byggas.
När förvaltningarna sedan utrett lokalbehoven föreslog man att Ljungbyhedsskolan skulle byggas upp tillsammans med en ny förskola, fritidshem och skolbibliotek.
Men när kommunstyrelsen tittade på det fattade man istället beslut om att nya förskolan skulle ligga ute vid Ljungbyhedsbadet. I samband med det sköts beslut om återuppbyggnaden av Ljungbyhedsskolan upp.
Nu har frågan varit uppe i kommunstyrelsen där man beslutade att projektering ska påbörjas omgående.
– Försäkringspengarna räcker inte för hela kostnaden så vi får skjuta till pengar nästa gång vi tar kompletteringsbudgeten, säger kommunstyrelsens ordförande Hans-Bertil Sinclair (M).
De pengar som finns avsatta för uppbyggnaden av skolan är 16,4 miljoner jämnt fördelat över 2020 och 2021.
Samtidigt ska fastighetsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen göra en förstudie kring att göra Pilagårdsskolan två-parallellig och en kostnadsberäkning för det, samt för Antilopenskolan som också behöver utvecklas.
Gå till toppen