Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sara Danius finns med på ny utställning i Gamla rådhuset

När gruppen Täcklorna i Helsingborg ställer ut i Gamla rådhuset finns Sara Danius med.

Alla som ställer ut i Gamla rådhuset har gjort en kofta som hänger på utställningen.Bild: Niklas Gustavsson
En av de dockor som Eva Edenby broderat liknar nyligen avlidna Sara Danius i en av de färgsprakande klänningar som hon bar vid Nobelfesten när hon var ständig sekreterare i Svenska akademien.
– Eva Edenby är väldigt duktig och vi är glada att hon vill ställa ut Sara Danius på det här sättet. Sara Danius var en stark kvinna som gick bort alldeles för tidigt, säger Bodel Englund, som är en av de som ställer ut.
Täcklorna, som har funnits i nio år, är en grupp kvinnor som träffas varannan vecka i Helsingborg.
Totalt är 27 kvinnor medlemmar i Täcklorna. Omkring 20 av dessa är med på den här utställningen.
Bodil Englund och Marianne Mjöman är två av medlemmarna i Täcklorna som ställer ut i Gamla rådhuset de närmaste två veckorna.Bild: Niklas Gustavsson
– Några av oss är proffs på det här. Andra är tidigare slöjdlärare. Men det finns också de som är rena amatörer. Alla som är intresserade får vara med, säger Marianne Mjöman.
Under den här utställningen kommer man att ha workshop onsdagen den 16 oktober, fredagen den 18 oktober och onsdagen den 23 oktober klockan 13-15.
– Då får vem som helst komma hit och prova. Vi har lite olika tekniker varje gång, säger Bodil England.
Utställningen i Gamla rådhuset pågår den 15-27 oktober och är öppen tisdagar-fredagar klockan 12-16 samt lördagar klockan 11-14 samt söndagen den 27 oktober klockan 11-14.
Sara Danius som tygdocka på utställningen i Gamla rådhuset.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen