Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Helsingborg

Bilbrand i Mariastaden

Under natten mot tisdag fick räddningstjänsten rycka ut till en bilbrand på en parkering på Kunghultsvägen i Helsingborg.
Läs också Bil stod i lågor på parkering i Mariastaden
Europa

Fortsatt torskstopp

Torskfisket i östra Östersjön blir i princip noll även nästa år, sedan EU-kommissionen fått igenom sitt fiskestopp. För de västra delarna av Östersjön hade Sverige och EU-kommissionen hoppats på minus 68 procent, vilket nu uppgraderades en aning till minus 60.
Läs också Fortsatt torskstopp i östra Östersjön
Världen

Varning för ökat IS-hot

På båda sidor Atlanten ökar oron för att Turkiets offensiv mot Syrien kan leda till ett stärkt IS. Frankrikes president Emmanuel Macron och USA:s försvarsminister Mark Esper höjer varningsflaggor för att många medlemmar ur terrorrörelsen sätts på fri fot i Syrien.
Läs också Macron varnar för ökat IS-hot
Ekonomi

Uppåt på Tokyobörsen

Börsen i Tokyo öppnade positivt efter att ha hållit stängt under måndagen. Nikkei 225-index steg med 1,25 procent i den tidiga tisdagshandeln, mycket på grund av helgens signaler om framsteg i handelssamtalen mellan USA och Kina. Det bredare Topix-index ökade med 1,35 procent.
Läs också Uppåt på Tokyos börs
Nöje

Zoë Kravitz blir Catwoman

Batman har fått sin Catwoman. Robert Pattinson får spela mot Zoë Kravitz i den kommande nyinspelningen om superhjälten. Tidigare har Catwoman spelats av bland andra Michelle Pfeiffer, Halle Berry och Anne Hathaway på vita duken.
Gå till toppen