Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tidig islossning för FCH-stjärnan

Tolv poäng på fem matcher. Nyckelspelaren Linus Nordgren har varit involverad i hälften av FCH:s mål hittills.
– Jag känner mig väldigt pigg, säger han.

Linus Nordgren.Bild: PETTER ARVIDSON
FC Helsingborgs trotjänare Linus Nordgren hade en tung fjolårssäsong produktionsmässigt. Nu talar dock allt för att 30-åringen hittat tillbaka till sitt gamla jag.
Efter fem spelade omgångar har Linus Nordgren gjort tolv poäng, varav fem mål, vilket placerar honom på sjätte plats i SSL:s poängliga.
– Det har gått bra, jag kände mig pigg hela försäsongen också. Det är roligt att spela när det går bra och det är här jag ska ligga poängmässigt. Förra året nådde jag inte alls upp till den prestationen jag vill göra, säger Linus Nordgren.
Han säger att han inte vet exakt vad som ligger bakom den tidiga formtoppen. Däremot finns fysiska aspekter som kan ha gett effekt.
– Något har jag gjort annorlunda, allting blir mer naturligt när det går bra och man tänker mindre. Jag har gjort många poäng i tredjeperioderna och det är ett tecken på att jag är bra tränad. Dessutom har jag känt att jag kan utmana motståndarna hela tiden.
Linus Nordgren har producerat dubbelt så många poäng som tvåan i FCH:s interna poängliga. Han tycker att allt mer börjar falla på plats spelmässigt.
– Vi har spelat ganska bra, förutom första hemmamatchen mot Pixbo som var ett riktigt bottennapp. Vi har tagit poängen vi ska, men förtjänat ännu fler. Vi ska kunna gå till slutspel med laget vi har även om det tar lite tid för alla att hitta rätt i sina nya roller. Det kommer mer och mer.
Under onsdagskvällen väntar bottengänget och nykomlingen Visby hemma för FCH. Efter segern mot Warberg senast finns nu ett ypperligt tillfälle att skaffa sig bekvämligt avstånd ner till lagen längst ner i tabellen innan matchandet mot de tuffare lagen i den norra derbygruppen tar vid.
– Jag vill att vi går ut och tar kommandot på vår hemmaplan, säger Linus Nordgren.
Gå till toppen