Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wahlgren tillbaka i landslaget - siktar mot VM

Det är sju år sedan Götas Kalle Wahlgren ingick i en landslagstrupp. Nu är han tillbaka för att uppfylla sin dröm.

Senast IS Götas Kalle Wahlgren spelade i landslaget var 2012. Nu ingår han i förbundskaptenen Patrick Backes bruttotrupp inför säsongen 2020. Men han är långt ifrån nöjd så. Det är tolv man i truppen just nu och bara sex får spela sommarens EM. Kalle Wahlgren är förstås nöjd.
– Det är kul. Jag har ändå försökt i två år nu, så det är skönt att det ger utslag, säger 39-åringen.
EM går i Helsingfors i augusti. Kalle Wahlgrens resa tillbaka till landslagstruppen har dock varit lång.
År 2012 opererade han foten. Operationen blev inte lyckad och han fick göra om den. Följden blev att han fick ont i både höften och ryggen. Kalle Wahlgren tvingades gå till flera sjukgymnaster innan han till slut fick rätt behandling.
– Jag har fått ändra min teknik litegrann också, men nu hänger kroppen i alla fall ihop, säger han.
Siktet är som sagt i första hand inställt på EM i Helsingfors. Första helgen i januari åker han norrut för att spela Europatourtävlingar i Stockholm och i just Helsingfors.
– Tävlingen i Helsingfors blir förstås extra viktig eftersom EM går där.
Sen styr han kosan över Atlanten för att under ett par veckor spela på USA-touren. Allt för att mäta krafterna med de allra bästa. En ny USA-resa är inplanerad i mars. Vad är det så som driver honom till denna stenhårda satsning?
– VM går i Kuwait i augusti 2021. Jag har aldrig spelat VM.
Om han lyckas får han göra VM-debut ett bra tag efter sin 40-årsdag. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge heter det ju. Den devisen stämmer bra in på Kalle Wahlgren. Nu ska han "bara" övertyga förbundskaptenen Patrick Backe om att han har mer att ge.
Gå till toppen