Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pressad regering i Libanon lovar reformer

Massiva protester mot korruption och högre skatter pressar Libanons regering. Medan hundratusentals människor fortsätter att demonstrera uppges nu regeringen sätta in ett reformpaket för att tackla den ekonomiska krisen – men utan höjda skatter eller avgifter.

Regeringen i Libanon kommer med drastiska ekonomiska reformförslag för att stävja de pågående massdemonstrationer i Beirut (bilden) och flera andra städer, samt för att rädda regeringsbildningen.Bild: Hassan Ammar/AP/TT
För att gjuta olja på protestvågen aviserade finansminister Ali Hassan Khalil på lördagen att regeringen viker från tidigare planer och lägger fram en statsbudget som inte innehåller några höjda skatter eller avgifter. President Michel Aoun lovade också på Twitter att det ska bli en ”betryggande lösning” på den ekonomiska krisen i landet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen