Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Råå jagar tränare: ”Vi jobbar brett”

Råå är ute på tredje tränarjakten på ett år. Kan Hittarps Anders Schönberg vara ett alternativ?
– Det är inte aktuellt just nu, det är inte där vi tittar, säger sportchefen Magnus Jönsson.

Råås sportchef Magnus Jönsson, till höger, tillsammans med dåvarande tränaren Solo Hammar inför en division 3-match i början av maj.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter avancemanget till division 3 förra hösten flyttade tränaren Anders Schönberg till Hittarp och Solo Hammar ersatte. I somras lämnade Solo Hammar och Rabie Salem tog över, men har deklarerat att han lämnar.
Råås sportchef Magnus Jönsson sonderar återigen tränarterrängen.
– Vi jobbar brett med tränarfrågan och har en del bollar i luften, säger han.
Råå var tillbaka i division 3 i år och blev tabellsexa.
– Råå känns lite i ropet. Några tränare har ringt och erbjudit sina tjänster och vi har kontaktat en del. Målsättningen är att ha en huvudtränare klar när vi börjar träna i mitten av november, säger Magnus Jönsson.
Den assisterande tränaren Seddik Maza söker nya utmaningar medan framtiden för den andre assisterande tränaren, Hampus Freij, är oklar. När vi frågar Magnus Jönsson vilken profil som eftersträvas i jakten på en ny huvudtränare svarar han:
– Jag tror att man behöver ha bra ledaregenskaper. Det gäller från division 7 till allsvenskan, det viktigaste är att kunna ta människor på rätt sätt. Får du med alla på tåget och får alla att bidra kan du nå framgång. Vi vill ha en tränare som vet vad han vill, driver framåt och ställer krav på gruppen.
Anders Schönberg på Hittarps tränarbänk. Förra helgen åkte det namnkunniga laget ur division 2.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Anders Schönberg, som har en stark anknytning till Råå både som spelare och tränare, har haft en tuff säsong i Hittarp. Han har ett år kvar på sitt kontrakt, men enligt vad HD erfar är det inte beslutat om han ska stanna eller inte.
Kan det möjligtvis bli en comeback hos Råå?
– Anders är i Hittarp och har utåt sett varit tydlig med att han har kontrakt. Jag känner Anders väl och pratade med honom i veckan, men det gjorde jag mest för att jag bryr mig om honom som människa. Det är inte aktuellt just nu, det är inte där vi tittar. Vi måste respektera både Hittarp och Anders Schönberg, säger Magnus Jönsson.
Laholms och Råås spelare inför en match den 6 augusti.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
På spelarsidan har ingen aviserat någon flytt, enligt Magnus Jönsson. Men det lär röra på sig i truppen i vinter.
– Jag tror att vi kanske behöver få lite rullians i gruppen för att ta nästa steg. Det kommer lämna spelare, det ska lämna spelare och vi måste få in nytt blod i karusellen. Vi har en lista på spelare som vi är sugna på att kontakta, men först måste vi lägga första pusselbiten och få in en huvudtränare, säger Magnus Jönsson.
Gå till toppen