Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svalövsbostäders nya styrelse säger upp vd

Bostadsbolagets nya styrelse som tillträdde i september anser att det funnits brister i styrningen. Vd Robert Johansen har därför med omedelbar verkan blivit arbetsbefriad efter ett styrelsebeslut på torsdagen.

Efter att Svalövs kommuns nya styre med SD, M och KD formats, installerades Svalövsbostäders nya styrelse.
– Nu när vi är på plats har vi sett att det är en del saker som behöver justeras och vi behöver jobba på ett nytt sätt för att utveckla bolaget. Det har varit en del brister enligt den nya styrelsen, därav väljer vi nu att gå skilda vägar, säger Angelie Fröjd (M), ordförande i Svalövsbostäder och Svalövslokaler.
Vad är det för brister ni sett i styrningen?
– Jag vill inte gå in på detaljer nu, vi var inte en helt enig styrelse men vi fattade beslutet idag att vi behöver nytt ledarskap. Det är egentligen inte så konstigt när man tillsätter en ny styrelse och man börjar titta på alla dokument som ligger att man ser brister och inser att man behöver förnya.
Angelie Fröjd berättar att det bland annat varit turbulens kring utdelningar.
– Det ligger en önskan om vinstutdelningar från lokalbolaget och bostadsbolaget, det ska upp som ärende i fullmäktige på måndag.
Robert Johansen blir arbetsbefriad med femton månaders avgångsvederlag. Kommunens tillförordnade ekonomichef Jan Tingecz blir tidsbegränsad VD tills styrelsen hittar en ny.
Gå till toppen