Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tunt i Cup Klippan – men "helt okej" för Erik Persson

Cup Klippans stora hemmahopp ska ha godkänt, trots två tunga förluster.

Klippans Erik Persson kom fyra när den klassiska hemmatävlingen avgjordes.Bild: Sven-Erik Svensson
Erik Persson avslutade visserligen med två förluster och han hamnade precis utanför medaljplats, som fyra, i 72-kilosklassen. Men han måste ändå få klart godkänt för sin riktiga debut i Cup Klippan.
– Det borde gått bättre i matchen om tredje-fjärde, men annars var det här ändå helt okej, tycker KBK-aren själv.
Erik Persson vann sina tre inledande matcher, mot Mikael Karlsson, Skövde, Eimantas Vilimas, Litauen, och Alireza Tajik, Envig, och mötte sedan svensk mästaren Simon Erlandsson, Pan, i poolfinalen.
– Jag låg under med 7–0, men fick en fyra efter ett nacksvingskryss, berättar Erik. Tyvärr lyckades jag inte ta mer sen, så det blev 7–4 efter full tid.
I bronsmatchen stod sedan SM-trean Rasmus Åström, Västerås, för motståndet, men den drabbningen var över redan efter en dryg minut.
– Jag fastnade i en arm- och huvudkoppling och då var det kört. Synd, för där borde jag gjort det bättre.
Direkt efter Cup Klippan åkte Erik Persson upp till Göteborg, för sina studier, men redan på onsdag är han tillbaka i Klippan. Då väntar först en juniorlandskamp mot USA och sedan några dagars läger inför Mälarcupen.
Startfältet i Cup Klippan var tyvärr tunnare än på länge, till slut kom bara 51 herrar och 8 damer till start och vi kan bland annat konstatera att HBK/Bergania helt saknade representanter. Julius Tärnklev och Joseph Rodriguez var anmälda, men kom aldrig till start.
– Vi har många sjuka och skadade för tillfället. Inget allvarligt, men nog för att de inte ska tävla just nu, förklarar tränaren Anders Hallbäck.
Bland dem som saknades märks Emil Sandahl, som vilar inför nästa uppgift i Bundesliga, den 6 november, men det blev i alla fall en NV-skånsk seger. Den kom i damernas 62-kilosklass där Helsingborgs landslagstjej Johanna Lindborg vann sina tre matcher i överlägsen stil.
Gå till toppen