Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Perstorpsbo får fängelse för bedrägeri

Vid fem tillfällen i slutet av 2018 och början av 2019 låtsades mannen sälja bilar på Blocket som varken var hans eller till salu. Nu har mannen dömts till 5 månaders fängelse vid Helsingborgs tingsrätt.

Genom annonser på Blocket lade en man i 30-årsåldern boende i Perstorp ut bilar till försäljning. Intressenter ombads betala en handpenning för bilen de var intresserade av och i flera fall erbjöd mannen också leverans av bilen mot full betalning av bilen samt fraktkostnad.
Men när summorna väl var betalda kom det aldrig någon bil. Flera av köparna kontaktade då den riktiga bilägaren direkt och fick då veta att bilen inte var till salu.
Mannen själv nekar till bedrägeri, men erkänner att han gjort sig skyldig till penningtvätt som åklagaren yrkade på i andra hand.
Mannen menar nämligen att han blivit pressad av tre okända indrivare. Dessa ska ha tvingat honom att ta emot pengar på ett konto för att sedan ta ut dem i kontanter och lämna dessa till indrivarna. Anledningen till det menar mannen är en tidigare spelskuld. Bilannonserna ska han inte ha haft att göra med, enligt mannen. Den förklaringen trodde dock inte domstolen på.
Istället döms han för bedrägeri i fem fall och ska betala skadestånd till de drabbade om totalt 120 000 kronor. Dessutom döms mannen för ett fall av grov olovlig körning i september 2019.
Mannen är tidigare dömd för en rad fall av olovlig körning och döms nu totalt till 4 månaders fängelse för bedrägeri samt ytterligare en månad för den olovliga körningen.
Gå till toppen