Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS-profil tar över Råå

Som ny tränare för Råå ska Johnny Lundberg sprida tydlighet och struktur.
– Jag kan vara jäkligt ödmjuk och trevlig, men jag vet vad jag vill, säger han.

Johnny Lundberg under en superettanmatch med Landskrona BoIS säsongen 2014.Bild: PETTER ARVIDSON
Johnny Lundberg påbörjade sin tränarbana i Landskrona BoIS U17-lag, tog den vidare i Wormo och basade senast över Bjuvstorp i division 4.
Nu är den förre BoIS-kaptenen, som under sin aktiva karriär var mittback i högstaserierna i Sverige, Danmark och Norge, klar för Råå i division 3.
– Det känns som en genuin klubb som verkligen vill någonting. De har bra samarbeten med diverse klubbar och det finns möjlighet att låna spelare. Det är en attraktiv förening som spelare gärna söker sig till, säger han.
Enligt 37-åringen valde han bort en hel del andra alternativ.
– Jag satte upp mig som fri tränare på Skånes fotbollförbunds hemsida och förväntade mig fyra, fem eller kanske sex klubbar som skulle höra av sig. Det ringde sjutton stycken, säger han.
– Det har varit intensiva dagar med många funderingar, många samtal, sms och möten. Jag har nästan träffat alla de här klubbarna.
Vilka nivåer har det handlat om?
– Det har varit allt från division 1 till division 6.
Läs också Råå jagar tränare: ”Vi jobbar brett”
Råå var tillbaka i division 3 i år och blev tabellsexa. Under våren ledde Solo Hammar laget, under höstsäsongen var Rabie Salem tränare. Härnäst ska Johnny Lundberg inventera truppen.
– Jag har redan några krokar ute och truppen känner jag till en hel del. Frimånaden ska bli spännande. När det kommer en ny tränare börjar alla från noll, det kvittar om man har spelat två matcher eller 26 matcher säsongen innan, säger han.
Vad är du för typ av tränare?
– Jag kan vara jäkligt ödmjuk och trevlig, men jag vet vad jag vill. Tydlighet och struktur. Köper man inte det kan man söka sig någon annanstans. Jag vill något med fotbollen, jag har inte gått x antal utbildningar och betalat x antal tusenlappar för att lägga den åt sidan, säger han.
– Råå har ambitioner och det har jag också, men jag har absolut ingen stress att vara en stjärntränare om fem år. Erfarenhet vill jag ha och jag vill att vi alla ska hjälpas åt för att utvecklas så att klubben mår jäkligt bra.
Gå till toppen