Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Se arabiska filmer gratis på biblioteken

I början av november kan du se arabiska filmer med svensk text på biblioteken i Bjuv och Billesholm.

”Den syriska förlovningsringen” är en av filmerna som visas under den arabiska filmveckan. I centrum står en kvinna i Libanon som väntar besök av dotterns blivande man med familj.Bild: ACIS
Filmerna har arabiskt tal och svensk text. Visningarna har kommit till genom ett samarbete med Malmö Arab Film Festival, som hölls i början av oktober.
• Tisdag 5 november på Bjuvs bibliotek klockan 14 samt kl 18: ”Villa 69”. Arkitekten Hussein har dragit sig undan världen, men hans förflutna hinner i kapp honom.
• Tisdag 5 november på Billesholms bibliotek klockan 15: ”Factory girl”. Fabriksarbetaren Hiyam i Kairo får känna omgivningens motstånd mot självständiga kvinnor när det händer saker på hennes arbete.
• Onsdag 6 november på Bjuvs bibliotek klockan 14: ”Den syriska förlovningsringen”. I centrum står en kvinna i Libanon som väntar besök av dotterns blivande man med familj, som visar sig komma från Syrien.
• Lördag 9 november på Bjuvs bibliotek klockan 11: ”Cairo time”. Filmen berättar om tre människor under en dag i Kairo.
Den som vill vara säker på att få plats kan anmäla sig på telefon eller mejl till det bibliotek som visar filmen.
Gå till toppen