Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alkoholfritt vin och öl – en stark trend i hela världen

Trenden med alkoholfritt vin, öl och sprit växer sig allt starkare över hela världen. Vad beror det på och hur ser utvecklingen ut? Allt om Vin har kollat in framtidsutsikterna för de alkoholfria alternativen.

Glasen fylls med mousserande vin – men allt oftare också med alkoholfria alternativ.Bild: Tobias Andersson
Intresset för alkoholfri vin-, öl, och sprit ökar nu i flera länder - och allra mest bland de yngre konsumenterna. I England dricker till exempel en fjärdedel av alla mellan 16 och 24 år ingen alkohol överhuvudtaget. Enligt researchföretaget BMI:s undersökning, gjord tillsammans med Världshälsoorganisationen, finns också en förväntan om att alkoholkonsumtionen i England kommer att gå ner med 0,2 procent per år mellan 2017 och 2021. Det till skillnad från perioden mellan 2012 och 2016 när konsumtionen ökade med 1,2 % per år. Liknande trender ser man i flera andra länder. I Världshälsoorganisationens senaste alkoholrapport från 2018 tror man i och för sig att den totala konsumtionen (räknad i ren alkohol) pro capita i Europa kommer att vara stabil på 9,8 liter fram till 2025.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen