Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Daniel Lund lever för att sprida smaker

Daniel Lunds kärlek till mat föddes i barndomshemmet i Trelleborg. Där brukade han hjälpa sin mamma med att röra runt i grytorna. Idag har han vunnit VM i matlagning och härnäst väntar OS. "Jag har alltid haft ett intresse för att både laga och äta mat", säger han.

Inget kök är det andra likt och därför tar Daniel Lund varje tillfälle i akt att se arbetsdagen som träning inför kommande OS.Bild: Sandra Qvarfordt
Ungefär två gånger i månaden gör Daniel Lund och hans köksteam gästspel på olika restauranger. När Hallå träffar honom pustar han ut eftersom han precis är klar med att laga och servera 120 portioner lunch på Hermes, Fazers restaurang på campus Helsingborg.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen