Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dyrare äta som gäst i matsal för äldre

Kommunalskatten ligger troligen kvar på samma nivå nästa år – 20,99 kronor. Nästa år kan det däremot bli dyrare för matgäster utifrån att äta lunch på kommunens särskilda boenden.

STOCKHOLM. 2015-10-08 Ordförandeklubba på ett bord.Foto Henrik Holmberg / TT Kod 96Bild: Henrik Holmberg/TT
Torsdag 31 oktober är det kommunfullmäktige i Bjuv, det sista före novembermötet då beslut om kommunens budget ska tas. På agendan torsdag kväll står förutom den ekonomiska delårsrapporten, bland annat skattesatsen för 2020. Kommunalskatten föreslås ligga kvar på oförändrad nivå, 20,99 per skattekrona.
Om förslaget till prishöjning går igenom blir det dyrare för gäster utifrån att äta lunch i matsalarna på kommunens särskilda boenden nästa år. Det innebär en höjning från 50 till 65 kronor. Till förslaget hör också att priset framöver ska följa konsumentprisindex.
Kommunstyrelsen har tidigare ställt sig bakom höjningen av lunchpriset. Kommunala pensionärsrådet har däremot efterlyst en mjukare övergång till ny prissättning när det gäller den kylda maten. Enligt förslaget ska prishöjningen börja gälla från nyår.
Du kan följa fullmäktiges möte på plats i Varagårdsskolans aula i Bjuv med början klockan 19.
Gå till toppen