Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Alla i Jonstorp, Svanshall och Rekekroken reagerar på extraskatten”

Bertil Sjölund i Rekekroken reagerar på den kraftigt höjda avgiften till Jonstorps vägförening.
Alla solidariska skattebetalare i Jonstorp-Rekekroken-Svanshall har reagerat på den extra-skatt på totalt cirka 4000 kronor/hushåll som efter beslut i Jonstorps vägförening ska belasta fastighetsägarna de närmaste fyra åren (960 kronor/år/fastighet).
Orsaken är enligt vägföreningen det villkorade krav som Höganäs kommun ställer för att ta över uppgiften av skötsel och underhåll av vägar och grönområden i berörda byar.
Beloppet motiveras med en bedömning av vägarnas skick som utfördes för cirka ett år sedan av tjänsteman från kommunen, det vill säga en part i denna process.
Om man läser vägföreningens protokoll senaste året (finns på föreningens hemsida), kan man på den karta som utgör grunden för beslutet notera att kommunen dömt ut cirka 25 000 kvadratmeter gatuyta (!) som skall beläggas med ny asfalt… och bekostas av fastighetsägarna i Jonstorp, Rekekroken och Svanshall.
Jag vill påstå att detta är en partsinlaga av kommunen som dessutom villkorat beslutet för ett övertagande av skötseln av gator och grönområden i byarna!
Studerar man de gator som dömts ut i verkligheten – brunfärgade på kartan – så finner man gator som har ett rimligt skick som de flesta bygator i kommunen. Skicket är absolut inte sådant att det beslut som tagits kan anses rimligt.
Jag råder alla berörda att ta karta och cykel för att själva konstatera detta. Beslutet bör därför omprövas – ingen önskar dubbelbeskattning, i synnerhet inte när motivet kan ifrågasättas!

Bertil Sjölund, Rekekroken

Gå till toppen