Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Styrgrupp tillsätts i ärendet kring Norra Vallgatan

På måndagens kommunfullmäktige blev det ajourneringar och diskussioner kring ärendet om deponin på Norra Vallgatan. Ett ultimatum från Sverigedemokraterna fick styret att yrka på återremiss.

Inför måndagens kommunfullmäktige fanns ett förslag från kommunstyrelsen om att forsla bort massorna från det gamla saltupplaget på Norra Vallgatan.
Förslaget gick igenom i kommunstyrelsen när Sverigedemokraterna lade ner sina röster och Åstorpsalliansen tillsammans med de två politiska vildarna ställde sig bakom det. Styret i sin tur ville fortfarande se en övertäckning.
Hur SD skulle ställa sig i fråga under kommunfullmäktige var därför oklart och väl på mötet presenterades ett ultimatum: Partiets ledamöter skulle ställa sig bakom styrets förslag om fullmäktige sa ja till samtliga av deras tre tilläggsyrkanden. Annars skulle de rösta för avslag på alla andra förslag i ärendet.
Bland annat ville SD att man skulle involvera NSR i ärendet för att kunna ta vara på och få ekonomisk vinning av saltet som finns på tomten och att man skulle budgetera för framtida bortforslingar av andra deponier i kommunen.
Svaret på ultimatumet blev att kommunalrådet Ronny Sandberg (S) yrkade på återremiss, vilket övriga ledamöter ställde sig bakom. Konsekvensen av det blir också att man så snart som möjligt kommer tillsätta en styrgrupp för att utreda frågan ytterligare.
Gå till toppen