Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vändningen: Djurgårdskaptenen anmäls för smällen på Everberg

Situationen när Djurgårdens Marcus Högström delade ut ett slag i ansiktet på Rögles Dennis Everberg har blivit kraftigt omdebatterad. Nu vänder SHL och väljer att anmäla Djurgårdskaptenen till disciplinnämnden i samråd med förbundet.

Den omtalade situationen på Hovet.Bild: MAXIM THORE
Det var i tisdagskvällens match på Hovet, som Rögle vann med 5–1, som situationen inträffade. Marcus Högström stod i båset och delade ut en smäll i ansiktet på Dennis Everberg, som drabbades av en hjärnskakning. Först valde SHL att inte anmäla situationen till disciplinnämnden, vilket vållade vild debatt i Hockeysverige samtidigt som exempelvis Rögles sportchef Chris Abbott och lagkaptenen Mattias Sjögren reagerade kraftfullt mot beslutet.
På onsdagskvällen kom nya besked från SHL. På sin webbplats skriver ligan att de, i samråd med Svenska ishockeyförbundet, vill driva frågan vidare. De gör en gemensam anmälan till disciplinnämnden för att söka praxis för framtiden gällande situationen.
– Domarkåren och situationsrummet kan endast utgå från regelverket och göra bedömningar utifrån det. Gårdagens situation visar på tolkningssvårighet i regelverket och det behöver vi se över. Därför gör vi nu en gemensam anmälan med ishockeyförbundet för att kunna se över tolkningarna och skapa praxis i frågan, säger SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink till webbplatsen.
Han säger också:
– Gällande slagsmålssituationer tar regelverket upp en rad kriterier till att en situation kan anmälas vidare till disciplinnämnden. I situationen från igår tar regelverket till exempel inte upp sekvenser där en spelare håller i samt utdelar slag mot huvudet där en annan spelare saknar hjälm. Därför väljer vi nu att pröva frågan tillsammans med ishockeyförbundet för att få tydligare tolkning i regelverket framöver.
Gå till toppen