Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

2 000 nya bosättningar på Västbanken

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bevistar öppnandet av en skola i bosättningen Elkana på Västbanken den 1 september .Arkivbild.Bild: Amir Cohen/AP/TT
Israel har godkänt att 2 342 nya bostäder byggs på ockuperade Västbanken, uppger Peace Now, en frivilligorganisation som granskar bosättningar i området.
Beslutet fattades den 10 oktober. 59 procent av de nya bostäderna kommer att byggas på områden som Israel troligen kommer att evakuera om ett fredsavtal ingås med palestinierna, enligt Peace Now. Organisationen beräknar att beslut har fattats för att bygga 8 337 nya enheter i år. i fjol gavs tillstånd till 5 618 enheter.
Alla bosättningar som byggs på land som palestinierna ser som en del av deras framtida stat är olagliga enligt internationell lag. Israel ser en skillnad mellan de bosättningar som staten godkänt och dem som inte sanktionerats.
Gå till toppen