Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eskilsmittfältare aktuell för Högaborg

Inget framtidssnack med Eskilsminne, fortsatt väntan på operation och en gästtränarroll i Högaborg. Vad händer med Daniel Bennassar Nilsson nästa säsong?
– Det känns som att jag kommer ångra mig om jag lägger av nu.

Daniel Bennassar Nilsson i en division 1-match med Eskilsminne.Bild: LUDVIG THUNMAN
Daniel Bennassar Nilsson, med nästan 50 superettanmatcher i ryggen, var en prestigevärvning när han lämnade Gais för Eskilsminne inför säsongen. Men den 27-årige innermittfältaren hann bara spela åtta division 1-matcher innan han blev knäskadad i somras.
Sedan dess har han väntat på operation. Nu har han fått beskedet att den blir av om ett par veckor.
– De säger att jag ska vara tillbaka på några veckor, en månad kanske, om allt går som det ska, säger han.
Helsingborgarens framtid är oviss. Kontraktet med Eskilsminne går ut om en månad och för tillfället pågår ingen dialog kring framtiden.
Samtidigt leder Daniel Bennassar Nilsson Högaborgs träningar. I somras klev han in som assisterande tränare i division 3-laget parallellt med sin rehabilitering.
– Jag kan ändå inte träna eftersom jag kör rehab, så jag styr upp träningarna fram till att Högaborg har hittat sin lösning med tränarbiten. Vi får se om de får in vad de vill och vad som händer med mitt knä, säger han.
Läs också Högaborg vill bygga nytt – jagar spelare och tränare
Vi har tidigare berättat att Högaborg har träffat förre Hittarpstränaren Johan Crafoord-Larsen, men enligt vad HD erfar har parterna inte haft mycket kontakt sedan dess.
När vi frågar Daniel Bennassar Nilsson om det kan bli så att han själv tar över Högaborg svarar han:
– Nej... det är svårt att säga. Jag vill fortfarande spela, det känns som att jag kommer ångra mig om jag lägger av nu. Men jag vet inte, tanken är att det ska bli en liten operation – men blir det en större operation tar det längre tid med rehab och då funderar jag kanske på ett annat sätt.
– Jag har sagt till Högaborg att jag kan hjälpa dem samtidigt som jag kör min rehab med Eskils och sjukgymnasten där. Sen får vi se.
Daniel Bennassar Nilsson ser en framtid som tränare, men frågan är när.
– Jag började min spelarkarriär i Högaborg. Någon gång, även om det kanske inte blir nu, vore det kul att också börja som tränare där, säger han.
Kan du tänka dig en fortsättning i Eskilsminne?
– Vi får se vad de säger, vad planen är och vad klubbens målsättning är. Vi får ta ställning till det, och självklart också vad som händer med mitt knä. Det är ganska svårt att säga nu.
Gå till toppen