Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högström avstängd tre matcher

Djurgårdens Marcus Högström stängs av tre matcher för knytnävsslaget mot Rögles Dennis Everberg i tisdagens match. Det meddelar SHL på sin webbplats.

Rögleforwarden Dennis Everberg fick ta emot ett knytnävsslag av Marcus Högström, och det skapade stor ilska runt om i hockey-Sverige.Bild: MAXIM THORE
"Slaget mot huvudet har skett uppsåtligen med kraft och från en upphöjd position i båset samtidigt som Högström hållit fast i motspelarens bakhuvud med sin andra hand. Förseelsen är våldsam och respektlös. Slaget har medfört stor risk för skada, vilket Högström måste ha insett", skriver disciplinnämnden bland annat.
Rögles sportchef Chris Abbott reagerade starkt när han pratade med HD innan händelsen anmäldes.
– Jag är väldigt besviken. Det är vår tredje toppspelare som kommer att missa matcher på grund av hjärnskakningar [Éric Gelinas, Kodie Curran och Dennis Everberg] som hänt via smällar som antingen inte renderat i utvisning eller två minuter på Högström. För mig är det oacceptabelt och jag håller inte alls med bedömningarna, säger Chris Abbott.
Men händelsen kom att anmälas till slut efter att hockey-Sverige reagerat kraftigt och på torsdagseftermiddagen kom beskedet att det blir en avstängning, på tre matcher, samt böter på 28 750 kronor.
Gå till toppen