Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kedja med obemannade butiker utökar – ny butik öppnar i Östra Karup

Butikskedjan Lifvs, vars affärsidé är obemannade livsmedelsbutiker, utökar till Östra Karup. Samtidigt planerar företaget att expandera till hela landet.

Lifvs butik i Östra Karup är den andra i Skåne, och förväntas öppna nästa vecka.Bild: Livfs
Sedan tidigare finns en Lifvs i Eket. Totalt finns fem butiker i Sverige, och planen är att öppna 200 stycken inom två år. Nu öppnar man den andra butiken i Skåne, i Östra Karup.
– Vi väljer ställen som har ett visst antal människor boende och som har ungefär fem kilometer till sin närmsta butik, säger Petter Andersson, marknadschef på Lifvs.
Butikerna är obemannade och har öppet dygnet runt. För att handla laddar kunder ner en app till sin mobiltelefon, och kopplar den sedan till sitt bankkort.
Butiken i Eket har gått bra sedan öppnandet i början av oktober, säger Petter Andersson.
Petter Andersson är marknadschef på Lifvs.Bild: Privat
– Det är ett stort intresse och ofta efterlängtat när vi kommer. Det går snabbt för en stor del av bygden att ladda ner appen och prova på, säger Petter Andersson.
Den nya butiken är på plats och väntas öppna nästa vecka, beroende på byråkratin. Bland annat ska handikappanpassningen bli färdig.
Gå till toppen