Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadedrabbat Rögle föll borta mot Luleå

Kevin Wennström fick göra sitt första SHL-mål, men i övrigt hade Rögle det tufft borta mot Luleå. Till slut blev det förlust med 4-1.

Christoffer Rifalk och Luleås Carl Mattsson.Bild: SIMON ELIASSON
Den senaste gången Rögle tog en trepoängare borta mot Luleå var för exakt tio år sedan, den 31 oktober 2009. Luleå är till historien lite av ett mardrömsmotstånd för ängelholmarna. De fyra senaste säsongerna har Rögle endast mäktat med en seger, på straffar, på sexton försök mot norrbottningarna. Därmed bröt Rögle en dyster svit när man tidigare under säsongen vann med 3-2 efter förlängning hemma i Catena Arena.
Men då är då och nu är nu. Under torsdagen väntade säsongens andra möte mellan lagen, nu uppe i Luleå.
Ett skadedrabbat Rögle fick det tufft från start mot ett Luleå som tog tag i taktpinnen direkt. Med flera förändringar i formationerna och sju juniorer i matchtruppen hade Rögle det jobbigt att skapa de riktigt farliga lägena, men trots det stod man emot bra mot femteplacerade Luleå.
Första perioden såg ut att bli mållös, men med 39 sekunder kvar kunde Austin Farley, snyggt framspelad av Nils Lundkvist, göra 1-0 till hemmalaget, ett resultat som med facit i hand inte var helt orättvist.
– Jag tycker att vi spelar bra, men vi måste göra mål. Vi måste skjuta mer och få puckarna på mål, sa Calle Spaberg Olsen i C More, efter första perioden.
Även den andra perioden inleddes med ett något hungrigare och rejälare hemmalag. Efter drygt tre minuter utökade Luleå till 2-0 när Daniel Sondell drog iväg ett avslut som touchade en röglespelare och studsade in i mål bakom en ställd Christoffer Rifalk.
Innan perioden var över hade norrbottningarna även utökat till 3-0, genom Erik Gustafsson, när Rögle inte kunde få bort pucken framför eget mål.
– När vi väl kommer ner på dem så känns det som att vi är i hörnorna och jobbar, vi måste komma in på mål. Sen måste vi göra mål i powerplay, det är otroligt viktigt i de här matcherna. De spelar väldigt bra i fem mot fem så vi måste göra mål i powerplay, sa Mattias Sjögren i C Mores sändning.
Med drygt fem minuter spelade av den tredje perioden lyckades Rögle spräcka målnollan. Efter ett bra förarbete av Niklas Hansson kunde Kevin Wennström enkelt stöta in 3-1 bakom Joel Lassinantti i hemmamålet. Målet var 19-åringens första i SHL.
Närmare än så kom inte Rögle. I stället kunde Luleå göra 4-1 i tom kasse, genom Erik Gustafsson, som därmed gjorde sitt andra mål för kvällen.
Förlusten var Rögles tredje på de fyra senaste matcherna, På lördag väntar Linköping på hemmaplan.
Gå till toppen