Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bus eller godis? Allhelgonahelgen bjuder på både och

Maskeradälskare prickar in fester som Garages. För kulturintresserade är det rena rama julafton när Helsingborgs nya kulturcentrum öppnar upp på Gåsebäck.

En av konstverken som ställs ut på kulturkvarteret Portugal.Bild: Kulturkvarteret Portugal

Invig kulturkvarteret Portugal

Helgen är smockfull av höjdpunkter på Gåsebäck. När nya kulturcentret slår upp portarna för allmänheten händer det grejor. För lite lugn och eftertänksamhet: spana in samlingsutställningen ”Something is bugging me”. Elva lokala konstnärer tolkar människans mörka sidor i olika uttrycksformer.
Fredag klockan 18–21, Kulturkvarteret Portugal, Östra Sandgatan 9c, Helsingborg.
Rami Malek i rollen som Queens sångare Freddie Mercury i ”Bohemian Rhapsody”.Bild: Alex Bailey/Twentieth Century Fox

Sjung till ”Bohemian Rhapsody”

Filmen om bandet Queens galna karriär får uppbackning av en hel salong. Kvarnens populära sing along-bio fyller kvällen med odödliga hitlåtar som ”Killer queen”, ”We are the champions” och ”We will rock you”. Ta efter Freddie Mercury och stäm upp i sång som leds av allsångsledare på plats.
Fredag klockan 20.15, biograf Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg.
Halloween spiller över i allhelgonahelgen.Bild: Hussein El-Alawi

Fira Halloween med utklädnad

Plocka fram din inre Mister eller Miss Hyde och släpp loss i Garages Halloween-party ”Dressed to kill”. Dans varvas med galenskap kvällen lång. Pris för bästa kostym utlovas.
Fredag klockan 22, Garage bar, Bruksgatan 36Z, Höganäs.

Headbanga på Helltown Indoors

Andra upplagan av minifestivalen presenterar i höst fyra metalband. Omtalade Scarlet från Stockholm är först ut, med ett eldigt scenframträdande som är lika mycket musik som dans och teater. Därefter väntar Eksjö-bandet Orbit Culture, göteborgarna i Demotional och sist ut är Eyes Wide Open från Karlstad.
Lördag klockan 18.30–23.30, The Tivoli, Helsingborg.
Ljusfesten på Sofiero 2018. Arkivbild.Bild: Britt-Mari Olsson

Se Sofiero lysa upp

Den årliga traditionen ”Ljusstämning” förvandlar slottsparken till ett magiskt tillhåll så här års. Lampor, ljus och marschaller i mängder får Sofiero att framstå i en annorlunda skepnad. Njut av stämningen och ta del av aktiviteter för både barn och vuxna.
Till och med söndag klockan 17–21, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.
Spökhistorier för hela familjen och mycket mer på Landskrona museum i helgen.Bild: Henrik Rosenqvist

Få kalla kårar på museet

En läskig lördag för både stora och små. Ateljé Nell bjuder in till skaparverkstad på temat spöken och vidunder mellan klockan 11–14. Därefter avlöser etnologen Christoffer Sandström med föredrag i Thulinsalen om gastar och gengångare, oförklarliga upplevelser och annorlunda livsvärldar.
Lördag klockan 10–17, Landskrona museum.
Bubbel är ett givet inslag under dagsfesten ”The Brunch”.Bild: Shutterstock

Svira på brunchfest

Dagsfester hör inte bara den ljusa årstiden till. Prestige Dayparty arrangerar ”The Brunch” – en nöjessatsning som förenar brunch med party. Inspirationen är hämtad från New Yorks trendiga brunchscen, där underhållning och liveartister är lika självklara komponenter som ägg och bacon.
Lördag klockan 13.30–18.00, Elite Hotel Mollberg, Helsingborg.
Ett decennium av kabaré sammanfattas i en utställning på Kulturhotellet.Bild: Sven-Erik Svensson

Häng med bakom kabarékulisserna

Tioårsjubileet till ära visas en utställning om Cabaret Candy Club. Ta del av alltifrån scenkläder och rekvisita till foton och filmklipp från det gångna decenniet. Grundaren Albin Ganovic har rotat i sina gömmor, så även fotograferna Sebastian Klarén, Christoffer Andersson, David Ron och Vivien Yin.
Lördag klockan 17–21, Kulturhotellet, Södergatan 15, Helsingborg.
”Turandot” från The Met i New York sänds på nytt på biograf Scala.Bild: Marty Sohl

Se operasuccé i repris

Giacomo Puccinis klassiska ”Turandot”, i regi av Franco Zeffirelli, fyllde salongen till sista stol när den sändes live i oktober på Scala. Därför körs nu en favorit i repris, så att fler kan tjusas av historien om den iskalla prinsessan (Christine Goerke) som tar avstånd från alla män – och lyssna till den berömda arian ”Nessun dorma”.
Söndag klockan 13.30–16.30, Scala biografen, Kyrkogatan 21, Båstad.
Artistduon Lise & Gertrud gör Marie Fredrikssons låtar till sina egna.Bild: Tina Axelsson

Gå på after work på teatern

Konceptet after work har gått från att vara ett billigt fredagsnöje på puben till att bli något festligt på stadens kulturinstitutioner. Nästa vecka öppnar stadsteatern upp för AW. Två kvällar på raken ger duon Lise & Gertrud en hyllningskonsert till Marie Fredriksson. Efter jobbet-firare gör bäst i att ringa in torsdagen då fredagen redan är slutsåld.
Torsdag och fredag 7–8 november klockan 18, Foajéscenen, Helsingborgs stadsteater.
Gå till toppen