Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Tommy Magnusson

Tommy Magnusson, universitetsadjunkt vid Lunds Tekniska Högskola, har avlidit i en ålder av 76 år. Han sörjs närmast av sin sambo Britt, dottern Kajsa och barnbarnet Myra.

Vår käre kollega Tommy Magnusson har gått bort. Tommy arbetade på LTH under åren 1970 till 2001. Intresset för elektroteknik väcktes tidigt i barndomens Gislaved, där Tommy lärde sig de praktiska grunderna i elektricitetens värld i sin pappas elfirma.
Efter avslutade civilingenjörsstudier vid LTH sökte sig Tommy till akademin och fick anställning först som assistent 1972 och sedan som forskningsingenjör på avdelningen för Allmän Elkraftteknik. 1979 blev Tommy universitetsadjunkt. Att det var viktigt för framtiden att den nybildade institutionen för Industriell Elektroteknik och Automation skulle få forskningsstatus förstod Tommy och han medverkade aktivt till att så blev fallet.
Tommy intresserade sig mycket för undervisningen och var en engagerande föreläsare i ellära, elektriska maskiner och styrningen av dessa. Under början av 90-talet gjorde Tommy ett gediget arbete med att utveckla kurslitteratur och laborationer i kraftelektronik.
Med stort intresse för pedagogik och stor omsorg om studenternas förståelse deltog han även i framtagningen av en mängd laborationer och undervisningsmaterial i många andra kurser.
Tommy var också tidigt intresserad av fackliga frågor och startade lokalföreningen i Lund av Civilingenjörsförbundet (numera Sveriges Ingenjörer). Engagemanget växte och under många år arbetade Tommy fackligt mer än halvtid inom SACO/SR och deltog med stort personligt engagemang som facklig representant i förhandlingarna med Lunds universitet.
Efter pensionen njöt Tommy i fulla drag av att lägga lite tid åt fackligt arbete, men framför allt att ägna sin tid åt att vara tillsammans med familjen och njuta av sitt älskade sommarställe på Sturkö i Karlskrona skärgård.
Tommy ställde alltid upp och visade den största omtanke för medarbetare och vänner. Han spred alltid mycket glädje vid sammankomster och fester med sin härliga humor och berättade ofta kryddade historier.
Saknaden är stor, men vi minns med glädje alla glada stunder som vi haft tillsammans med Tommy. Våra tankar och medkänsla går till familjen.
För alla vännerna på IEA
Ingvar Ekdahl
Per Göran Nilsson
Henriette Weibull
Gå till toppen