Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF förlorade årets sista match

Elfsborg vann med 2–1 på Olympia och HIF blev tabelltia under sitt allsvenska comebackår.

HIF:s Alhaji Gero och Elfsborgs Jonathan Levi.Bild: MATHILDA AHLBERG
Allsvenskan
HIF 1 (0)
Elfsborg 2 (1)
HIF, som spelade i jubileumströjorna från guldåret 1999, tog emot Elfsborg i årets sista allsvenska match och i startelvan var etablerade namn som Andreas Granqvist, Mohammed Abubakari och Alhaji Gero tillbaka.
HIF startade piggt och skapade två målchanser inom loppet av matchens första minut. Efter ett tag fick HIF-målvakten Anders Lindegaard börja svettas. Han räddade ett distansskott från före detta Landskrona BoIS-spelaren Rasmus Alm och sen parerade han ett gyllene läge för Simon Olsson.
I den 35:e minuten tvingades han kapitulera. HIF gjorde bort sig i en defensiv omställning och Jonathan Levi, som också har ett förflutet i BoIS och har bott ett stenkast från Olympia, assisterade till Rasmus Alm som kyligt hittade rätt nätmaska från nära håll. Nordvästskånskt samarbete, alltså.
Fem minuter in i andra halvlek lyfte 17-årige Armin Gigovic in bollen i straffområdet till 35-årige Alexander Farnerud. Mittfältaren, som har utgående kontrakt, skarvade läckert bollen i mål.
Det tog nästan exakt tre minuter innan Elfsborg återtog ledningen. Jonathan Levi kom i sin favorityta framför straffområdet, HIF-försvaret centrerades och vänsterbacken Rami Kaib fick en fri yta i vänstra delen av straffområdet. Jonathan Levi spelade fram bollen och Rami Kaib svarade med ett hårt och högt skott som gjorde att det rasslade till rejält i nättaket.
I den 66:e minuten gjorde HIF sitt första byte: Tobias Mikkelsen klev av, Filip Sjöberg kom in. Nästa HIF-byte kom i den 83:e minuten då Ibrahim Bancé ersatte Mohammed Abubakari. Tre minuter senare kom det tredje bytet: ut med Adam Eriksson, in med Anders Randrup.
HIF tryckte på i slutet men fick inte någon kvittering. Därmed blev det förlust med 2–1 i årets sista match.
Gå till toppen