Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: Liberalerna vill inte ta tillbaka Revalyckan i kommunal regi

Liberalerna svarar Bengt Silfverstrand.

När det gäller privatiseringen av äldreboende i Höganäs kommun så är vi i Liberalerna i grunden positiva till att det finns en mix av privata och offentligt drivna boenden. Vi tror att det i längden är bra för personalen att det finns flera arbetsgivare att välja mellan, även i vår kommun.
Vi tror inte att lösningen av problemen på Revalyckan är att återta det i kommunal regi och vi tror inte heller att kvaliteten blir högre genom att driva alla vårdboenden i egen regi, vilket nästan alltid är en socialdemokratisk patentlösning.
Givetvis vill vi i Liberalerna att våra skattepengar ska användas på bästa sätt och att vi ska få så hög kvalitet som möjligt på de tjänster som kommunen upphandlar. Därför vill vi att kravställningen vid upphandlingar av vård och omsorg skall bli hårdare och mer precisa.
Tyvärr finns det bland den styrande koalitionen (M+C+KD) en övertro på att marknadsekonomiska lösningar per automatik ger bättre kvalitet och därför har kvalitetsuppföljningar inte prioriterats.
Som ett led i att förstärka kontrollen har Liberalerna föreslagit att även privata utförare ska omfattas av de medarbetarenkäter som Höganäs kommun återkommande gör. På så sätt kan man jämföra och utvärdera olika driftsformer. I förlängningen ser vi också att just medarbetarenkäter och personalens trivsel på arbetet skall vara viktiga parametrar som vi både ska kravställa och följa upp.
För oss liberaler är inte det viktiga vem som utför en uppgift utan att resultatet blir det bästa för våra medborgare.

Mikael Bendz (L)

Ulrika Adsersen (L)

Gå till toppen