Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rögle föll i förlängning

Rögle lyckades inte avsluta med seger före uppehållet. Bottenlaget Linköping vann med 3–2 efter förlängning i Catena arena.

Linköpings Broc Little jublar efter har gjort 1–1 mot Rögle.Bild: NICLAS JÖNSSON
SHL
Rögle–Linköping 2–3 efter förlängning
Rögle kom till spel utan skadade kvartetten Kodie Curran, Daniel Bertov, Ted Brithén och Dennis Everberg. Däremot var Leon Bristedt tillbaka i laguppställningen mot Linköping och forwarden tog en av huvudrollerna i den här matchen.
Det var han som gav Rögle ledningen redan efter 2.33 i den första perioden. Backen Niklas Hansson stod för en fin individuell prestation när han passade i sidled och Leon Bristedt sköt direkt till 1–0.
Rögle dominerade den första perioden och hade bud på fler mål. Snöpligt nog för hemmalaget var det Linköping som istället kvitterade med tre minuter kvar. Broc Little höll sig framme och petade in 1–1 från nära håll.
Efter paus tappade Rögle sitt spel. Laget fick chansen i powerplay, men då var det Linköping som målade. De kom i tre mot två-läge och Jimmy Andersson forcerade in en retur bakom Christoffer Rifalk i Röglekassen.
Trots att spelet hackade lyckades Rögle att kvittera innan perioden var slut. Leon Bristedt spelade till Daniel Zaar, vars klassavslut gick in i bortre krysset. Sedan hann Christoffer Rifalk med två suveräna räddningar och såg till att det var 2–2 på resultattavlan inför tredje perioden.
Rögle tog tag i spelet igen och tryckte omgående tillbaka Linköping. Daniel Zaar, Nick Sörensen och Mattias Sjögren missade varsin kanonchans innan pressen kom av sig efter halva perioden. Det berodde på två hemmautvisingar, först på Daniel Zaar och sedan Éric Gélinas (puck out från egen zon) vilket gav Linköping fem mot tre-spel i i knappa halvminuten. Rögle redde dock ut sitt boxplay och hade dessutom ett par lägen att själva göra mål.
Rögle fick ett numerärt överläge i slutet, vilket renderade i ett bombardemang mot Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet, som dock klarade anstormningen.
Matchen gick till förlängning. Väl där avgjorde Linköping via en fin individuell prestation av Henrik Törnqvist och gästerna fick bonuspoängen.
Gå till toppen