Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV föll tungt: ”Vi måste få bättre starter”

OV Helsingborgs Emelie Kristiansson.Bild: NICLAS JÖNSSON
Allsvenskan
Aranäs–OV Helsingborg 28–22 (13–9)
Det ville sig inte för OV borta mot Aranäs. Emelie Kristiansson, som gjorde fem mål för gästerna, konstaterar att en jobbig start var den största anledningen till säsongens andra förlust.
– Vi hamnade i underläge ganska tidigt och fick kämpa i uppförsbacke hela matchen. De gjorde allt lite bättre och fick göra enkla mål, medan vi fick kriga väldigt hårt för våra, säger hon.
OV har vunnit fyra av sex matcher hittills. När vi frågar Emelie Kristiansson om hennes syn på säsongsinledningen säger hon:
– Mycket nerver. Vi måste helt klart bli bättre i början av matcherna, även om vi har vunnit många har vi verkligen fått kriga hela vägen. Vi har satt oss i situationer där vi varit i underläge med lite tid kvar. Vi måste få bättre starter för att slippa den stressen, det blir onödigt spännande ibland.
I den positiva vågskålen finns mycket som väger tungt.
– Det vi har med oss är att vi aldrig ger upp, vilket vi hade en tendens att göra förra säsongen. Att vi lyckats vända några gånger är också något vi tar med oss.
Ser du en högre kapacitet för laget den här säsongen?
– Kanske rent mentalt. När det blev jämnt i slutet av förra säsongen förlorade vi matcherna, för vi fixade inte att ta oss samman. Nu gör vi det, i år vågar folk vinna och går för det i slutet.
Gå till toppen