Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ross: EU kanske slipper biltullar

USA:s handelminister Wilbur Ross. ArkivbildBild: Patrick Semansky
USA kanske inte behöver införa tullar på import av bilar från EU. Det säger USA:s handelsminister Wilbur Ross. Han säger sig ha haft ”goda samtal med billtillverkare” i bland annat EU och Japan, rapporterar Bloomberg News.
I maj gick Vita huset med på att skjuta upp hotet om tullar på bilar och bildelar i sex månader, för att ge tid för samtal med EU och Japan. USA slöt i oktober en överenskommelse med Japan som därmed undviker tullarna, men något avtal med EU har ännu inte träffats. Den 13 november löper fristen ut.
EU:s handelkommissionär Cecilia Malmström sade i september till Bloomberg att hon hoppas att USA kommer att gå med på att skjuta upp tullarna ytterligare. EU vidhåller att unionens bilexport inte är ett hot mot säkerheten i USA och därför inte bör omfattas av tullar.
Gå till toppen