Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seljmani höll sitt mållöfte: ”Bara att njuta”

När Astrit Seljmani tog klivet upp från division 1 lovade han 15 mål i superettan. När han infriade löftet innebar det också en allsvensk plats för Varberg.
– Det är bara att njuta, säger skyttekungen.

Astrit Seljmani jublar med fansen efter Varbergs avancemang till allsvenskan.Bild: Adam Ihse/TT
Hans tröja blev kvar någonstans ute i publikmassan efter Varbergssupportrarnas planstormning. Men i en lånad överdragströja, med champagnen drypande från både hår och kläder, var det mesta sekundärt för Astrit Seljmani efter avancemanget till allsvenskan.
– Det är bara att njuta. En veckas semester, sedan är det bara träning igen. Vi har en lång säsong nästa säsong och då har vi Malmö på hemmaplan. Det är jobbigt, säger han med ett brett leende.
Astrit Seljmani kom till Varberg från Torns IF inför säsongen, inplockad som målskytt i ett lag som bara med nöd och näppe lyckades hålla sig kvar i superettan förra säsongen.
Seljmani, som gjorde 13 mål för Torn i division 1 i fjol, hade dock siktet inställt på att leverera direkt.
– Jag sade det innan jag skrev på och sade det i en intervju också, att jag skulle göra 15 mål. Och det gjorde jag, säger han.
TT: Det var ett ganska kaxigt löfte, med tanke på att Varberg hade det rätt kämpigt förra säsongen?
– Ja, det är kaxigt. Jag har inte tagit en enda straff i år heller. Men jag tror på mig själv och vet vad jag kan göra för laget.
Det var Mjällby som tog kommandot i seriefinalen, med ett ledningsmål efter bara fem minuter. Men Astrit Seljmani hade ett mål kvar för att infria sitt löfte till klubben.
Och i 24:e minuten kom läget och ett skott som innebar 1–1 och spel i allsvenskan nästa säsong. Samt hans 15:e mål i superettan.
– Sista fyra minuterna gick jag bara runt och tänkte ”snälla blås av”. Vi förtjänade det här så jävla mycket, säger Seljmanic.
– Den här matchen visar vi igen att vi är starka hemma. Vi har väl bara en förlust på hela säsongen tror jag.
Varberg nu får göra halländska konkurrenten Falkenberg sällskap i högsta serien. Och Seljmani – som har ett år kvar på kontraktet – har ett nytt mållöfte för allsvenskan:
– Tio.
Gå till toppen