Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försörjningskrav splittrar KD:s partistyrelse

Riksdagsledamoten Acko Ankarberg Johansson (KD). Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Elva ledande KD-politiker går emot majoriteten som finns i partistyrelsen om en stramare politik gällande anhöriginvandring. Flera riksdagspolitiker, däribland Acko Ankarberg Johansson, Lars Adaktusson samt EU-parlamentarikern David Lega, skriver på DN Debatt att de säger nej till partistyrelsens förslag om att ensamkommande barn och unga ska vara ansvariga att försörja sina föräldrar som villkor för att få återförenas med dem i Sverige.
”För många kommer försörjningskravet att ändra förutsättningarna men inte stoppa flykten – alternativet är ändå så mycket värre”, skriver de tillsammans med fem KD-politiker ur partistyrelsen.
Effekten av majoritetens förslag skulle enligt gruppen bli att barn hålls åtskilda från en förälder, vilket strider mot barnkonventionen.
Utspelet kommer inför att Kristdemokraternas riksting som hålls i helgen.
Gå till toppen